perjantai 23. syyskuuta 2011

I got my swag - kampustyylit

Tänään tutustutaan kampusmuotiin ja Amerikkalaisten pukeutumiseen. Seuraavassa pitkänhuiskeassa listassa kertaan kaikki vallitsevat muoti-ilmiöt kampuksella. Aloitetaanpa.

1. Joumään (n.25% opiskelijoista)



Kaksi tärkeintä asiaa. Lippis ja tennarit.

Oma tyyli luodaan sillä, miten lippistä pidetään. Onko se takana päänlaella, väärinpäin, sivulla, otsalla, toisen korvan päällä, silmien edessä vai chillisti kädessä. Tärkeää on myös, että eri lippis löytyy vähintään joka viikonpäivälle. Se mikä korisjoukkue tai merkki lippiksessä lukee ei ole oleellista - kunhan se on cool.

Jos lippiksiä pitää olla paljon niin tennareita sitäkin enemmän. Koriskengät on hyvä pitää joka päivä jalassa vaikka ei olisi koskaan korissalille eksynytkään. Eihän sitä koskaan tiedä.

Tähän omaperäiseen tyyliin kuuluu myös oleellisena osana korvalappustereot, joista kaikki ohikulkijat voivat tavata joumänin lempiräppärin lyriikoita.

2. Ei tyyliä (n.70% opiskelijoista)

Tämä on selvästi tämän hetken muotivirtaus numero uno. Kuvitelkaa kuinka miellyttävää on joka päivä laittaa päälle mitä tahansa.

Moni "ei tyyliä" muotivirtaukseen kuuluvista on löytänyt kerrassaan mainion yhdistelmän. Farkut ja lenkkarit. Rentoon casualiin lookkiin ripaus sporttisuutta ja avot! Tässä yhdistelmässä menee heti luennon jälkeen vaikka juoksumatolle (tai sporttisesti autolla lähimpään drive-iniin). Lähimmästä pikaruokapaikasta "ei tyyliä" edustaja voi päräyttää paikalliseen hypermarkettiin ja ostaa vaikka koulun hupparin. Jos haluaa erottua joukosta voi ostaa erilaisen hupparin kun kaikilla muilla kavereilla.


Kaikilla on päiviä, jolloin tekee mieli pistää rennot kuteet niskaan. "Ei tyyliä" edustajat haluavat pitää tyylinsä päivittäin.

3. Oma Tyyli/Asialliset vaatteet (n.5% opiskelijoista)

Todella harvoin kampuksella tulee vastaan ihmisiä, joiden pukeutumista katsoo mielellään. He ovat usein ulkomaalaisia vaihto-opiskelijoita Euroopasta, jotka ovat tottuneet pukeutumaan siististi kouluun.

Se kampusmuodista.

Tai no, miten se sitten eroaa aikuisten pukeutumisesta. Kävimme eilen osan teamiläisten kanssa syömässä sushi-ravintolassa. Hyvätasoisen paikan monella asiakkaalla oli lippis päässä, korisshortsit ja lenkkarit. Olisi mukava tietää mitä Japanilainen ravintoloitsija tästä tuumaa.

3 kommenttia:

  1. Late kuuluu joukkoon "Oma tyyli", tietää setä.

    VastaaPoista
  2. Heipa Lauri !
    Nyt opettelen Jarin kanssa kommentointia.Kirjoitan myöhemmin asiaa.
    ukki

    VastaaPoista