sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Bring it on - haasteita peliin

9/11/2001.

Päivämäärä, joka on painunut Amerikan ja koko maailman muistiin. Tänään tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä kun lentokoneet iskeytyivät WTC-torneihin ja Pentagoniin. Tuhansia ihmisiä kuoli traagisesti. Amerikan silloinen presidentti George W. Bush julisti sodan terrosmia vastaan alkaneeksi.

Sunnuntaipäivä Wright State Universityn kampuksella on ollut tavanomaisen rauhallinen. Suurin osa opiskelijoista lähti ensimmäistä kertaa käymään kotona sitten collegen alun. New Yorkin juhlallisuuksien sijaan vuosipäivä täällä näkyy lähinnä facebookissa "never forget"tai "remember those who were lost" tyyppisinä tilapäivityksinä.

Moni varmasti tietää erilaisia salaliittoteoriota syyskyyn yhdennentoista suhteen. Itse olin niistä vain kuullut, mutta mielenkiintoni heräsi uudelle tasolle eilen kun olimme teami-illallisella paikallisessa ravintolassa. Moni Coachi mukaan lukien sanoivat uskovansa, että syyskyyn yhdennentoista tapahtumat olivat lavastettuja. Ricardo suositteli minulle 2007 ilmestynyttä "Zeitgeist" nimistä elokuvaa, jonka katsoimme eilen illalla. 40-minuuttinen dokumentti antaa ajattelemisen aihetta. Dokumentti löytyy pätkinä mm. Youtubesta. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka eivät ole vielä nähneet.

Viikonloppu on kulunut lähinnä tenniskentällä. Kaikki pelasivat joukkueenkesken kolme ottelua. Vaikka oma pelini ei vielä ole ollut terävimmässä tikissä, voitin kaikki otteluni suoraan kahdessa erässä. Coachi antoi pelien vuoksi huomisen vapaaksi, mutta tiistaina alkaa tiukka ohjelma sisältäen lähes päivittäin fysiikkaa sekä pallon perässä juoksemista. Motivaatio kehittyä on ehkä korkeammalla kuin koskaan ja jokainen lyönti ja punnerrus on askel kohti konfferenssimestaruutta.

Tässä neljänneksessä opintoihini kuuluu busineksen, historian, politiikan ja matikan kurssi. Päivittäin ja lähes melkein joka luento olen kysynyt itseltäni: Mitä ihmettä teen täällä? Opettelen uudestaan ensin peruskoulussa, sitten lukiossa käytyä esihistoriaa tai algebran perusteita. Kuuntelen 75-vuotiaan busineksen professorin kertovan lapsenlapsistaan tai politiikan opettajan heiluttelevan taikasauvaa ja puhuvan 2 tuntia siitä miten tunneilla käytettävää elektronista kaukosäädintä käytetään. Mitäkö opin kuluvana viikkona? Tuskin mitään, mitä tulin täältä hakemaan - raudanlujaa business osaamista. Täytyy myöntää, että hakukoneeni historia on täynnä useiden parempien yliopistojen sivuja, SAT vaatimuksia ja edellytyksiä tulla valituksi. Opintoja on kertynyt kuitenkin vain 4 päivää, joten annettakoon professoreille vielä mahdollisuus. Täytyy myös muistaa, että amerikkalaisen collegejärjestelmän ensimmäinen, jopa kaksi ensimmäistä vuotta kuluu osittain yleispätevien aineiden parissa. Viisas voisi sanoa, että lisätieto ei ole koskaan pahasta, mutta viitisen vuotta tietäneenä mitä haluan opiskella tuntuu turhauttavalta. Todennäköistä kuitenkin on, että tulevat viikot tuovat lisää haasteita.

Blogi saa kohta lisää väriä, punaista sellaista. Miksi, sen saat tietää luultavasti ensi viikolla. Luvassa on enemmän kulttuuria, Amerikan erikoisuuksia ja omituisuuksia sekä omia kuulumisia kentältä ja kirjojen takaa.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Stay tuned.

1 kommentti:

  1. Hassua, puhuttiin just innovaatiojärjestelmien kurssilla noista salaliittoteorioista ja siitä, miten ihmiset turvautuu niiden avulla selittämään jotain heille käsittämätöntä. Toki on joo mahdollista, (lainatakseni hallintotieteen professori Keskipetäjää) että joku CSI:n pikkupomo on painanut dynamiittilaatikon kahvan alas ja räjäyttänyt WTC-tornit, mutta suurin osa näistä teorioista kuitenkin on ihmisen perimmäistä tarvetta selittää jotain käsittämätöntä.

    En tiedä tuoko yliopiston vaihtaminen varsinaista muutosta tilanteeseen opintojen tehokkuudesta. Voi olla, että aiheet muuttuvat, mutta pääosin luulen, että yo kuin yo, niin samaa jahkailua ja itsensä kanssa kasvupohdintaa kaikki kaupallisen-ja hallinnon alaan kuuluvat opinnot on. Yleissivistävät aineet nyt hieman hämmästyttävät, mutta näinköhän suurta muutosta muut professorit tuovat..?

    oli kiva lukea kuulumisia taas!Tsemppiä kovasti treenaamiseen, mahtavaa, että motivaatio on kohdallaan! Seuraavaa postausta odotellessa.

    VastaaPoista